Häng ut dem!

Det är alltid bråk på Star stable. Globala blinkar, vänner blir ovänner, etc etc. På vissa bloggar som (ofta) ägs av yngre medlemmar hängs folk ibland ut kors och tvärs, oftast efter ett litet bråk om ingenting.
Jag tycker i nästan alla fall att det är fel att hänga ut folk. Någon sa något fel, du gillar inte hur någon behandlat dig, någon svor i chatten, blablabla.
 
OBSERVERA ATT DESSA ÄR MINA ÅSIKTER! :)
 
När jag tycker att det är fel att hänga ut en person:
När någon är otrevlig mot dig kan du istället igga dem.
Är någon riktigt elak och säger elaka eller grova saker ska du ta en screenshot och maila in den, samt när det hände (klockslag), till support.
Bråk kompisar emellan, IRL eller på sso, bör hållas mellan dessa parter. Det tjänar ingenting till att blanda in en massa obehöriga.
 
Kan komma på många fler situationer, de ovanför var bara exempel.
 
När jag tycker att man har rätt att hänga ut en person:
Om någon som du ej känner försöker försöker få reda på en massa privat information om dig (var du bor, telefonnummer, etc) i samband med att de frågar obehagliga eller sexuella frågor.
Om någon du ej känner försöker väldigt uppenbart att lura till sig din kontoinformation, exempelvis genom att erbjuda starcoins eller starrider.
Om någon lurat till sig ditt eller flera andras konto, antingen genom hacking (VÄLDIGT ovanligt) eller andra metoder. (Och då ska du ha ordentliga BEVIS också!)
 
VARFÖR tycker jag att dessa är ok att hänga ut folk för?
Jo, för att kunna varna andra medlemmar. Om exempelvis grooming försegår (att vuxna försöker utnyttja barn sexuellt över internet) så är det viktigt att inte bara support, utan även medlemmar, blir upplysta om det.
De flesta erfarna medlemmarna vet att man inte ska ge ut sitt lösenord eller e-mailen man har sitt konto på. Men många yngre och oerfarna spelare faller lätt för erbjudanden om gratis starcoins eller dylikt.
 
Nu säger jag inte att alla som säger att de kan ge en starcoins/starrider vill åt ditt konto, men tänk efter själv. En helt okänd människa kommer fram och erbjuder starcoins. Du tackar ja, och de säger att de behöver ditt lösenord och din e-mail för att kunna ge dig dem. Det är HÄR du ska reagera.
Det går att köpa starcoins via mobil åt andra (om jag inte minns fel?) utan att du behöver ge ut din kontoinformation. Så säger dem exempelvis 'Nej, jag måste ha ditt lösen!' så är det 99% säkert att personen vill ha ditt konto.

Kommentarer
Postat av: Hanna Riverson

Håller med dig miranda till 10 procent

2013-08-18 @ 09:06:49
URL: http://ssodream.blogg.se
Postat av: Alexandra Mistdawn

Mh. Tycker det är väldigt sykligt när vuxna vill åt barn på internet t.ex eller att personer vill hacka ens konto.

2013-08-18 @ 15:02:54
URL: http://starstableryttarnas.blogg.se
Postat av: Cecilia Gladefield

Bra att du tar upp det här. Så tråkigt med oärliga människor som stjäl från andra och bär sig illa åt
:(

2013-08-19 @ 18:52:17
URL: http://jorvikhantverkaren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0