Rosetternas betydelse

När man är på tävlingar, osv IRL så kan man ibland se att hästar har rosetter av olika färger i svansarna. Detta kan se väldigt fint ut, och vi har även många svansrosetter i SSO, men visste ni att färgen på rosetterna betyder något?
 
GRÖN ROSETT - En grön rosett i svansen betyder att hästen är 'grön', eller 'ung'. Många unghästar bär gröna svansrosetter på sina första tävlingar för att andra ryttare ska vara aktsamma om unghästen, och ha överseende med att hästen kan skygga eller liknande
 
BLÅ ROSETT - En blå rosett i svansen betyder att hästen är en hingst. Hingstar kan ha ett lite häftigare temperament och vara svårare att hantera. Men rosetten är främst där för att folk med brunstiga ston ska se upp och inte rida för nära hingsten. För även de snällaste hingstarna blir svåra att kontrollera med ett brunstigt sto i närheten.
 
RÖD ROSETT - Rött är en känd varningsfärg, och den röda rosetten är den vanligaste som man ofta ser på tävlingar. Det betyder att hästen sparkas, och att man inte ska rida för nära den eller gå bakom den.
 
VIT ROSETT - Vita rosetter betyder ofta (främst i England) att hästen är tillsalu. På tävlingar kunde det vara svårt att göra reklam för hästen, så man satte vita rosetter i svansen på de som var tillsalu istället.

Kommentarer
Postat av: Bellis 83

Jag red en ung hingst förut och då skojjade jag och ägarn till de på tävlingen att sätta en turkos svans rosett.. Ingen förstod de dock så han levde latjolajban ;__;

2013-07-08 @ 17:33:25
URL: http://jorviklife.blogg.se
Postat av: Annie Bluestar

Coolt 8D

2013-07-08 @ 18:46:10
URL: http://anniestarstable.blogg.se
Postat av: Flipp

Omggg alltid velat veta om dem!!! Vad betyder, gul,
rosa, svart?? cx

Svar: De har inga betydelser vad jag vet :)
Miranda Moonbell

2013-07-08 @ 21:53:55
Postat av: Madelyn Flowerwright

Väldigt intressant! :)

2013-07-09 @ 08:10:15
URL: http://madelynflowerwright.devote.se
Postat av: Dolarslot

Howdy! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging links or maybe guest
authoring a blog post or vice-versa? My blog discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
If you might be interested feel free to shoot me an e-mail.
I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

2023-10-30 @ 04:36:27
URL: http://https://dolarslot17102023.bio/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0