Flytta

Jag överväger starkt att flytta tillbaka till Vingården snart. Jag älskar Jorvikstallet, men det finns ganska begränsade träningsmöjligheter, och dessutom ligger det ganska långt bort från de övriga delarna av Jorvik. Det som håller mig kvar är min kärlek till 'det gamla Jorvikstallet', det som fanns i Starshine Legacy, och mysterierna kring det. Skördebygden känns som en plats som fortfarande kommer att utvecklas, och därför kommer jag att stanna här ett tag till.
 

Varför Emmi?

Jag vet att jag sa att jag skulle vänta med att köpa en arab tills det kommit ut fler färger, men samtidigt visste jag att jag ville ha mitt skimmelsto, och tillslut bara köpte jag henne utan att tänka mig för. Först ångrade jag mig direkt, men efter att ha ridit runt på henne ett tag och vant mig tycker jag att hon är helt gudomligt fin! ♥
Jag kommer kanske köpa fler araber i framtiden, men det återstår att se. Det kanske kommer flera unika raser också. ;)
 

Emeraldeye

Namn: Emeraldeye 'Emmi'
Kön: Sto
Ras: Arabiskt fullblod
Född: 7 maj 2007
 
Temperament: Emmi är en väldigt snäll häst som alltid vill göra sitt bästa. Hon är ung och en aning nervöst lagd, vilket leder till att hon ibland kan bli rädd eller osäker och skygga. 
 
Historia: Emeraldeye är uppvuxen och uppfödd på en gård i södra Jorvik. Hennes pappa var en duktig fälttävlanshäst och hennes mamma var framgångsrik inom distansritt. Även Emmi tros kunna bli något i framtiden, dock är hon en ganska osäker och försiktig häst, vilket var anledningen till att hon såldes.
 
Övrigt: Jag köpte Emmi från uppfödarna för att jag tror att bara hon blir säkrare så har hon potential att gå långt på tävlingsbanorna. Hon är både uthållig, smidig och har snabb reaktionsförmåga vilket är tre egenskaper som lämpar sig väl för en fälttävlanshäst.
 

Julklapp! ♥

Denna otroligt fina teckningen av Geronimo fick jag av min goda vän Siri Moonbear i julklapp! Den är verkligen hur fin som helst, tack så jättemycket Siri! :'D ♥
 

Julklappar!

God morgon! Jag hoppas att alla hade en bra jul, det hade i alla fall jag! :3 Tänkte ta och visa mina julklappar som jag fick. En blå westernsadel tillverkad av extra fint läder från Valedale fick jag av Herman och Elizabeth, en svartvit sportpiké fick jag av Alex och Lisa (+ en ask Jorvikiska praliner som de ville att jag skulle testa) och sist men inte minst fick jag en exklusiv fälttävlanshjälm från Baronessan på posten. Försöker hon muta mig till att flytta tillbaka tro? Haha! Nej men skämt åsido, jag är supernöjd! :3
Idag är det juldagen och då ska de flesta vara hemma och smälta julmaten, men jag ska åka iväg på ett ärende och fixa lite saker. Den som kan gissa vad får en osynlig kaka!
 

Ny favoritoutfit

Är grymt stolt över denna outfiten, trivs himla bra! ♥ Schabraket, benlindorna och tröjan är nya, man måste ju utnyttja sina besparingar någon gång haha. c;
 

Omnomnom!

Idag får hästarna njuta av lite extra god mat, det är ju trots allt jul! Morötter, äpplen och klementiner i mängder blir det alltså, och hästarna verkar glada och nöjda. Själv har jag firat julen med Herman, Alex, Linda, Elizabeth och några andra. Vi har nyss ätit julmiddag och sitter nu och öppnar klappar, sedan ska vi ut och kvällsfodra. :)
 

Bästa julklappen!

Då var alla hästar i level 15, och precis på julafton också! :D ♥
 

God jul!

Det enda som hördes var det dova ljudet av hovar som steg för steg rev upp den nyfallna snön. Mörkret hade för länge sedan fallit över de snötäckta hedarna, och kylan hade gripit sitt hårda grepp om natten. Långt där uppe i skyn kunde jag se månen omgiven av alla himlens stjärnor, eller var det snöflingor? Jag var inte säker. Hästen under mig reste plötsligt huvudet och spetsade öronen, och jag förstod direkt vad det varit som fångat hans uppmärksamhet. Uppmanande lättade jag på tyglarna och skänklade svagt på honom, och utan att tveka började han gå i riktning mot vårt gemensamma mål. Jag huttrade till och lirkade in händerna under den tjocka manen som var full av snöflingor, att ta ett par extra vantar hade kanske inte varit en så dum idé ändå.
Vid foten av kullen släppte jag helt på tyglarna och lät min trogne följeslagare själv hitta den bästa vägen upp. Under snön kunde isfläckar eller leriga partier gömma sig, men jag visste att Magic skulle finna ett säkert sätt att ta sig upp. När vi kommit upp på kullens krön möttes vi av ett svagt, rosa sken. Jag undrade tyst för mig själv om det inte var så att de pandoriska ristningarna lyste ovanligt starkt just inatt, och strök funderande Magic över halsen. Han skrittade fram ytterligare ett par steg innan han gav ifrån sig en gäl gnäggning som tycktes eka ut i vinternatten. Med ett léende på läpparna lät jag blicken glida mot horisonten där mörkblå, stjärnklädd himmel möttes av bäcksvart, oändligt hav. "Jag vet, killen, visst är det vackert?" mumlade jag. Detta var Jorvik i all sin vinterglans, detta var vårat hem. Detta var den ö som vi skulle beskydda mot allt, må det så vara pengahungriga miljöbovar eller monstergeneraler från yttre rymden.
Jag böjde mig framåt och lade armarna om Magics hals. Han vred öronen bakåt och vände lite på huvudet för att kolla på mig, och i hans mörka ögon såg jag samma känsla som jag kände hos mig själv. Egentligen var det kanske inte så konstigt, våra själar var ju oförklarligt sammanlänkade trots allt. En mjuk frustning från valacken bildade ett rökmoln i den kalla luften, och jag förstod direkt vad han ville säga. "God jul på dig med, älskade vän." viskade jag tillbaka och kramade om hans varma hals.
 
God jul alla fina bloggläsare! ♥
 

En massa paket

Det blev väldigt mycket fint från tomten idag må jag säga! Totalt 8 julönskningar på det gjorde bara saken bättre dessutom. Förra årets röda tomteluva var även utbytt mot en grön, det gillar vi! Och renen, åh.. välkommen tillbaka älskade Jag-Glömmer-Alltid-Ditt-Namn! Ett stort + till att det bara är starthästen som pulvret funkar på förresten, för det är ju mellan ens karaktär och starthästen som magin faktsikt finns i spelet. c:
 
Nu till något mindre roligt. Av de 8 önskningarna fick jag 6 dubletter och 2 'nya' julklappar. En av dem var en tröja jag länge velat ha, och den andra var ett par boots. Boots i SSO gillar jag inte, men det kan jag ranta om i ett annat inlägg. Hoppas verkligen att det kommer att byta ut dubletterna sedan eller något.
 

Julstök

Har så extremt mycket att göra idag/ikväll, så det blir kanske inte fler inlägg idag. Imorgon är det julafton, och jag tror att ni läsare förstår att datorn och SSO inte prioriteras först just nu. ;)
Kanske slänger in inlägg senare, men om inte annat hörs vi imorgon!
 

Morgonmotion

Jorviks ridskola är stängd nu under julen, och ridskolehästarna har fått en välförtjänt vila. Herman har dock bett mig och några andra tjejer i stallet att ta ut hästarna óch rida lite ibland, så att de inte blir för rastlösa och spattiga sedan när eleverna kommer tillbaka. Idag red jag en stund i paddocken på en valack som heter Sandro. Han är ingen skönhet; Stort huvud, lång hals och bakben som en ko, men han är faktiskt himla mysig att rida! ♥
 

Dagens outfit - Svart, gul, vit

Keps: LT
Tröja: Uppdrag
Handskar: Silvergladebyn
Byxor: Fort Pinta
Stövlar: LT
 
Träns: Jarleheim
Sadel: Jorvikstallets arena
Schabrak: Stall Gyllenbladet
Benlindor: Fort Pinta
Svansrosett: Fort Pinta
 

Dagens fråga - Finaste julgranen?

 

Taking it to a whole new level

Idag hände något jag aldrig varit med om tidigare. Jag galopperar lite fram och tillbaka, gör uppdrag, levlar, etc. Helt plötsligt rider en tjej ikapp mig och börjar skälla ut mig. Konversationen gick såhär (har rättat stavfel och så dock):
 
Hon: MIRANDA!!!
Jag: Yes?
Hon: :(
Jag: ?
Hon: KAN DU SLUTA FÖRSTÖRA???????
Jag: Vaaa? o.o
Hon: DU FÖRSTÖRDE MINA BILDER!!!!!!
Jag: Vad pratar du om..?
Hon: FOTADE TILL MIN HEADER NÄR DU RED FÖRBI OCH FÖRSTÖRDE BILDEN!!!!
Jag: Detta är ett onlinespel, man får räkna med att det finns andra spelare?
Hon: DU ÄR DUM!!!!!!!!!!
 
Efter det iggade jag henne och fortsatte med uppdragen. Ni får ursäkta, men korkad brud. Star Stable Online (<--det säger sig självt!) är ett MMORPG, ett Massive Multiplayer Online Roleplay(ing) Game, du kan inte spela och sedan förvänta dig att det inte kommer att finnas andra spelare. Jag vet, det är jättejobbigt om man fotar en helt perfekt bild och sedan upptäcker att den förstörs av en annan spelare i bakgrunden eller som rider in framför, men man får räkna med sådant, och det är bara att fota om! I värsta fall får man redigera.
 
Har ni varit med om något liknande?
 

Star coins!

Fick en tidig julklapp av mina kära föräldrar, tacktack! :D Nu har jag råd att köpa en arab jag med, men vet fortfarande inte vilken. Sedan läste jag det här inlägget på Sally's blogg, och nu funderar jag på om det vore klokt att vänta på att det kanske kommer fler färger? Fast å andra sidan vill jag fortfarande ha mitt skimmelsto...
 
Jag har just nu tre 'vanliga' hästar (Magic, Storm, Geronimo), en ponny (Bounty) samt ett 'tyngre kallblod' (Hedda). Jag hade tänkt att i framtiden försöka att bara köpa en av varje typ av häst, alltså vill jag helst bara ha en arab i stallet. Men om jag köper skimmeln nu och det senare kommer en färg jag verkligen vill ha kanske jag bryter det och köper två. Men sedan har vi den underbara palominon också... GAH beslutsångest!
 

Transport till bedrövade Dew's farm

Jag vet inte hur länge detta funnits, men idag märkte jag att man kan ta transport till bedrövade Dew's farm. Man hamnar en bit ifrån det igenbommade 'stallet', och transporten står uppe vid det som ser ut att vara en kolada ungefär vid vägen.
 

En medeltida önskan

Jarlaheim, en stenstad med höga murar och en atmosfär och stil som hintar till medeltid. Det går inte att förneka, när det gäller det keltiska, det medeltida, och fantasy är jag ett stort fan. Inatt när jag levlade de sista loppen fick jag en idé och tog fram ritplattan, och här nedanför kan ni se resultatet. Blev faktiskt ganska nöjd.
 
Hursomhelst, medans jag höll på föddes en idé i mitt huvud. Jorvik och Jarlaheim måste ju ha uråldriga traditioner som går långt tillbaka, skulle inte dessa Jorvikiska traditioner kunna ta plats i spelet? Nu kanske jag virrar till det, men om vi tar Gotland som exempel. Medeltidsveckan (google is your friend) är en tradition där, så varför skulle inte det kunna finnas något liknande i Jarlaheim? Tänk om man vid dessa 'högtider' skulle kunna köpa medeltids-inspirerade kläder och utrustning? Långklänningar, akademiska sadlar, riddarhjälmar, osv. Skulle inte det vara helt fantastiskt?
 
Kanske spinner vidare på detta i ett framtida inlägg, är väldigt trött som ni kanske märker. Hoppas att jag inte suttit och skrivit nonsens nu, godnatt! ♥
 

Levla, levla, levla...

Åh, ush, blä och fy så segt det är att levla! Geronimo närmar sig level 15 sakta men säkert, förhoppningsvis innan jul. Har ju en princip att ha alla hästar i level 15 innan jag köper in en ny, men om det blir så den här gången vetekatten. Fast å andra sidan vet jag ju fortfarande inte om det blir fux/palomino-araben eller skimmel-araben, så det ger mig ju tid att tänka i alla fall! c;
 

Sadelväskorna

Något som många, inklusive jag själv, ofta glömmer bort är sadelväskorna. De används då och då vid de få tillfällen man har husdjur med sig, annars ligger de i garderoben och dammar. Jag har funderat på om man inte skulle kunna utveckla det här med sadelväskor i realistisk väg? När jag använder sadelväskor IRL så brukar jag ha en jacka, fika, eller dylikt i. Varför skulle man inte kunna ha det i SSO? Tänk själva om man red ut och stoppade ned en picknickkorg eller ett grillset i sadelväskan, det skulle ju vara galet mysigt! Och då skulle säkert sadelväskorna börja användas mer också!
 
Vad tycker ni? ^^
 

Outfit - Vit, brun & blå

 
Hjälm: Marleys
Jacka: Fiskebyn
Handskar: Silvergladebyn
Jeans: Fiskebyn
Stövlar: Marleys
 
Träns: Fiskebyn
Sadel: Fiskebyn
Schabrak: Moorland
Benlindor: Fort Pinta
Svansrosett: Fiskebyn
 
 

Ensam Mirre söker... typ

Hur ska jag skriva för att varken låta som någon från 'Ensam mamma söker' eller 'Ensam människa behöver vänner'...
Jo, jag letar efter ridkompisar! Alltså personer som ibland skulle vilja rida ut en sväng med hästarna, eller rida en stund i paddocken. Inte som en ridlektion, utan som två personer som ibland rider och tränar sina hästar tillsammans. ^^
Låter detta intressant? Skriv till mig på SSO i så fall så kan vi ju testa och lära känna varandra. :3 Du får gärna vara en rolig människa med kunskap om hästar och ridning!
 
Hoppas att jag inte lät helt desperat nu, haha!
 

En kort tillbakablick

Det är så fantastiskt roligt, för efter varje uppdatering sitter jag oftast och är helt förundrad över det nya som SSO-teamet verje vecka lägger till i spelet. Jag tänker nu särskilt på årets juluppdrag som, trots alla dubletter från tomten, är otroligt välarbetade och roliga! Förra årets uppdrag var bara de i Silverglade, och de blir lätt lite samma-sak-hela-tiden-uppdrag, men iår: massa roliga animationer (barnvakt, sticka, etc), ordentligt med kompensation (js, julfragment/önskningar) och sist men inte minst en helt fantastisk åktur i tomtens släde!
 
Tänk verkligen hur mycket spelet har förändrats från hur det var från början, tänk tillbaka när vi alla tänkte "nej det där kommer aldrig komma, det där är bara önsektänkande", tänk när vi bara hade silverglade att röra oss på, tänk på när vi inte kunde gå in i våra hemstall. Sedan kan ni jämföra det med nu, vi kan ha flera hästar och husdjur, vi kan köpa hästar som faktiskt är otroligt välarbetade och rasanpassade, vi har fått massor av nya, snygga kläder och utrustning, vi har fått hela två nya delar av jorvik öppnade, etc etc.
 
Jag skulle personligen vilja tacka Star Stable-teamet för ett så fantastiskt spel. Ibland känns det verkligen inte som att de får den uppskattningen de förtjänar. Tänk om vi inte fick uppdateringar varje vecka, eller om spelet varit kvar på den nivån det var från början? Ha det i tankarna nästa gång du klagar på en 'dålig' uppdatering!
 

Kvällsritt på busfröet

Moonbeam snurrade runt hundra gånger i boxen igårkväll innan jag bestämde mig för att ta med mig honom på en kvällsritt. Han fullkomligt älskar snön och blev superglad och sprallig av att få trava runt i den. Dock verkar han smått förbryllad över att det inte går att bada såhär års, enligt honom hade det varit bättre om vattnet varit sommarvarmt året om. Han snuddade vattnet med mulen, sedan vägrade han ta ett steg närmare, haha!
Vi red vidare genom gröndal, och självsäkert tänkte jag att vi skulle hoppa över det fallna trädet på vägen, men det sade Bounty bestämt nej till. I vanliga fall brukar han spetsa öronen och öka takten så fort han ser ett hinder, men nu var det bushumöret som tog över. 
Trots allt ponnybus fick vi oss ändå en ganska mysig ridtur. Han är en riktig liten filur, men jag älskar honom ändå. Det är ju det som gör honom till den han är. c;
 

Hästköpar-tankar

Herre min skapare så fina de är! Älskar dem allihopa, har lika svår beslutsångest som när ponnyerna kom!
Dessvärre är jag väldigt säker på att den svarta inte kommer att flytta hem till mig, har ju redan min fina, kolsvarta Storm. Men fuxen eller skimmeln, det är ett dilemma. Redan när det började ryktas om araber så hade jag ett namn och en historia till ett skimmelsto, men även till en fuxhingst. Vill helst inte köpa två hästar på samma gång, men kan verkligen inte bestämma mig. Kommer att sitta och snoka upp alla bilder jag kan på dessa två och stalka random spelare i spelet tills jag bestämt mig, haha!
 
 

Vind

Nu kan man gå in i ett av husen vid familjen Goldspurs gård. Inuti ser det ut som Jaspers vind och som i huset ute i skogen i Firgrove, men kul ändå! Undra vad de tänker göra där tro? :3
 

Ny bloggdesign!

Lite lagom dags nu va? ;)
Hursomhelst har jag suttit och knåpat ihop den här designen under dagen, blev faktiskt riktigt nöjd! :D Observera dock att vissa äldre inlägg kan se lite skumma ut, men det är bara att stå ut. ^^
 

OH MY GOD!

Hej allihopa!
Julstämningen på Jorvik blir bara bättre och bättre för varje dag som går och Jorvik är juligare än någonsin!

Juluppdrag i Silverglade:
- Nu är vi inne på den sista slutspurten innan allt julstök ska vara klart! Fortsätt hjälp invånarna i Jorvik med julstöket. När du väl har utfört alla juluppdrag så väntar säkerligen en rolig överraskning eller två!

Nya hästar:
- De efterlängtade Arabhästarna har kommit till Skördebygden! Araberna har en helt unik modell och de tar sig fram på ett lätt och elegant sätt. Dessa skönheter finns i färgerna svart, skimmel och palomino och du hittar dem hos familjen Goldspur! Man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida på Arabhästarna. Därför måste din karaktär ha nått upp till level 10.
 Underbara Arabhästar!

Dagliga julbestyr:
- Jultomten i Jarlaheim behöver hjälp med julklappsutdelningen! Rid och prata med honom och se om du kan hjälpa till på något sätt. För alla dagliga juluppdrag får du antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julsticknings-bugg:
- Igår hade vissa spelare problem med att slutföra julbestyret "Sticka julstrumpor". Vi har nu gjort en uppdatering och uppdraget finns tillgängligt även idag för de som inte lyckades slutföra uppdraget. Som kompensation kan man tappa glögg hos Baronessan även på onsdagar, man kan stoppa ännu fler korvar på fredagar och julstjärnan blåser bort även på tisdagar!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 
MIRANDAS TANKAR: OMG KOLLA FUXEN/PALOMINON OMGOHDOAHNWDIWNDPBNPWDHWAAAAAAAH!
 

Lite tankar om araberna

Som det ser ut just nu har SSO verkligen framhävt de typiska arab-dragen tydligt på de kommande hästarna, vilket är helt fantastiskt! Jämför i början när hästfunktionen kom, alla hästarna såg ungefär likadana ut, och nu, vi har 'vanliga' hästar, ponnyer, tyngre hästar/'kallblod' och araber! Stor tummen upp! Kan knappt vänta och se vilka fler 'speciella' raser vi får i framtiden, hehe.
Hursomhelst, tillbaka till araberna. Jag är väldigt säker på att jag kommer att köpa en, dock har jag ingen aning om vilken färg. Har haft planer på en skimmel eller fux mest, men skimmeln ska i så fall vara väldigt ljus eller flugskimmel, annars vet jag inte. Har just nu ca 700 SC, vilket troligtvis inte kommer att räcka, så det kan hända att jag köper efter nästa starcoins-helg / efter jul.
Har en massa namn, men skulle om det blir en hingst vilja döpa honom efter en häst som stod på det förtsa ridlägret jag var på, och blir det ett sto har jag ett namn för henne också, hihi. ♥
 

Tjuvkik!

OHMYGOD!
 

Populär!

Blev populär med GED Jarlaheimskontoret idag, wiho! :D Nu kan jag äntligen köpa svartvita pikétröjan, tumvantarna och det fina GED-tränset. Har dock lite brist på JS just nu, och vågar inte köpa för mina SC ifall att araberna kommer imorgon. Men har önskat mig star coins i julklapp så då kanske det blir lite julshopping sedan istället. c;
 
 
 

Glad häst och frusen mark

Tycker att det var sjukt gulligt att mata hästarna på Steves gård i dagens uppdrag när det kom hjärtan. :'3 Visste ni förresten att det är ca ett år sedan som de lade till äpplen i Star Stable? De såldes förra året i julbutikerna, sedan börjades de så småningom säljas som hästmat i de övriga affärerna. :D
 
 
Märkte förresten idag att marken i Jaspers pumpaland har frusit. Förra året fanns inte en flinga snö i GÅD, men i år har de lagt till snö lite här och var, och på sätt och vis tycker jag att det är bra. GÅD känns faktiskt verkligen som ett ställe där det sällan snöar på om man säger så. Däremot är det lite skumt att det inte finns snö där då det ligger ungefär lika långt norrut som Valedale, där det finns snö året runt (i bergen dock).
 
 

Åh härliga vinter! ♥

Jag mår väldigt dåligt IRL, men kände att jag ville blogga lite ändå och lägga upp några fina bilder på den nyfallna snön. ♥ Den är mycket mer välgjord i år jämfört med förra året, kolla liksom de 'vissna' solrosorna, de snöbeklädda träden och buskarna och snön på alla hustak!
 
 
 
 
 

Dekorationsfail x)

Höbalarna som står vid Jorviks alla stall är vissa dekorerade med polkagrisar och en julbock. Men när man ska göra stallsysslorna och tar höbalen så svävar dekorationerna i luften, haha!
 
 

Ingen jul utan snö!

Hej allihopa!
Nu har den efterlängtade snön landat på Jorvik och klätt åkrar, fält och skog i en vacker vinterskrud!

Juluppdrag i Silverglade:
- Den vita julen är äntligen kommen men det är fortfarande mycket att göra innan julafton! Fortsätt hjälp invånarna i Silverglade få ordning på julmyset!
 Vackert glittrande snö täcker Jorvik!

Dagliga julbestyr:
- De dagliga julbestyren blir fler och fler ju närmre jul vi kommer. Det finns massor av traditionellt julpyssel att sysselsätta sig med. Se efter om du hittar någon som behöver hjälp med allt roligt som ska göras. Invånarna är tacksamma över all hjälp de kan få och kommer säkerligen belöna dig med antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julbutiker:
- Lucia är en tradition som Jorvikborna anamat. Lucia är ljusets högtid och traditionellt sett klär man upp sig i en vit skrud och bär en vacker ljuskrona på huvudet. Rid till julbutikerna och kolla in de fina Lucia-kläderna!

Klä er i era finaste julkläder, ta en screenshot och lägg upp den bästa bilden på facebook så skapar vi ett juligt album!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
MIRANDAS TANKAR: Åh vad fint med lucialinne och ljuskrona! *-* Awesome att snön är här också, nu blir det att fota massa fina vinterbilder! ♥ Synd bara att de inte gjort något åt dubletterna.. ;__;
 

Vad hände med fler juluppdrag?

Två uppdateringar sedan blev vi lovade att antalet julbestyr som man kunde göra per dag skulle öka i och med att julen närmade sig. Men trots detta har det bara varit ett enda blått julbestyr som erbjudits per dag den senaste veckan, vad hände med resten? Jag hoppas att det inte blir som med levla-flera-hästar-per-dag-grejen som totalt glömdes bort av SSO-teamet. Jag tvivlar dessutom på att vi kommer att hinna få de julklappar vi vill ha om vi knappt får en om dagen (+ dubletter).
 
 

2a advent!

Godmorgon (typ) och glad andra advent! Morgonen började med en fin WR hög utanför Jorvikstallet, efter det har jag levlat Geronimo och skypat med Anna och Louisa. Nu ska jag fortsätta med dagliga och sedan jobba lite mer på den kommande bloggdesignen. :3
 
 

De där förbaskade dubletterna

Star Stable borde nog förstå att det här med dubletter var en riktigt dålig idé. Det finns massa fina saker i julklappssäcken som man skulle vilja ha, men istället får man en dublett av något man redan har. Idag fick jag exempelvis två dubletter, fem picknickkorgar (jag har 7 nu, går typ aldrig på picknick så...) och ett par vantar som jag tyckte var ganska fula. Missnöjd var ordet, jag hoppas att de fixar detta snarast!
 
Men när jag fått en dublett slänger jag dem inte eller säljer, varför? Jo, för att jag hoppas, och tror, att någon gång i framtiden så kommer vi att kunna sälja eller byta saker medlemmar emellan, och i så fall kommer limited edition-saker (saker som exempelvis bara går att få tag i en gång om året eller aldrig igen) att vara väldigt värdefulla. Då kan du kanske byta de där bootsen du inte har någon användning för mot hundra star coins, hade inte det varit trevligt?
 
Dubletterna i min garderob har fått en egen flik.
 

Efter regn kommer solsken

 
 

Failfisk

Dagens juluppdrag innebar bland annat att fånga fisk med håv åt mrs Holdsworth. Det failiga var att när man fångat fisken blev den stillastående/svävande i luften, fast den simmade med kroppen, haha. x)
För övrigt sitter jag och redigerar lite, blev himla sugen på det plötsligt! :3
 
 

Araberna är på ingång!

"Here's a little sneak peek of something that is coming to Jorvik just before Christmas... Can you guess what it is?!"
Översättning: "Här är en liten förhandsvisning av något som kommer till Jorvik strax före jul... Kan ni gissa vad det är?!"
 
Detta lade Star Stable upp på sin facebook-sida, och det är helt säkert araber som kommer! :D Åh så underbart, hoppas de blir fina! ♥
 
 
 

Hmm..

Jag får en känsla av att det finns någon som Ed Field inte gillar, haha!
 
 

Outfit

 
Mössa: Silvergladebyn
Tröja: Vingården
Handskar: LT
Jeans: Fiskebyn
Stövlar: LT
 
Träns: Vingården
Sadel: Frgrove
Schabrak: Fiskebyn
Manrosett: Julklapp
Svansrosett: Fiskebyn
Benlindor: Fort Pinta
 
 

Julstöket fortsätter denna vecka!

Hej allihopa!
Än finns det mycket att göra inför jul, och Rådsman i Silvergladebyn behöver din hjälp denna vecka!

Juluppdrag i Silverglade:
- Fantastiska upptrappningen inför julen fortsätter i Silverglade denna vecka! Det är mycket som ska bli klart innan julafton och Rådsman i Silvergladebyn vill att julen ska bli så mysig som möjligt!
 Hjälp Rådsman även denna vecka!

Dagliga julbestyr:
- Ju närmre jul vi kommer desto fler kommer behöva din hjälp med diverse julbestyr. Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp! Dessa dagliga uppdrag kommer ge dig Julfragment eller Julönskningar.

Julbutiker:
- Utbudet i julbutikerna har ökat denna vecka! Rid och kolla in de nya juliga kläderna och utrustningen!

Julen är magisk och full av överraskningar, så håll ett extra öga på nyheterna i veckan. Vem vet, kanske kommer det en liten tjuvkik på något som kommer inom kort!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 
MIRANDAS TANKAR: Åh spännande med en tjuvkik! Jag tror att det kommer att vara snön eller kanske en ny hästras? :3 Spännande som sagt!
 

Ponnyplaner

Ponnyerna i sso må vara långsamma, men förbaskat söta är dem! ^^ Har ju Moonbeam aka Bounty just nu, men överväger att införskaffa minst en ponny till, frågan är bara vilken?
- Den ljusa palominon har jag funderat över, den är helt sjukt söt och passar i typ alla färger.
- 'Haflingern' som jag kallar den. Älskar färgen, fast tycker att den ser lite för 'vit' ut på sina ställen.
- Bruna ponnyn från Paddockön. Den ser verkligen ut som ett russ, älskar det vita i ansiktet på den. *-*
 
Vilken tycker ni? Har ni som äger dessa hästar någon åsikt om dem? :)
Btw tagga uppdatering idag! Hoppas på snö och att man inte kan få dubletter av julklapparna!
 
 

Viktigt

Jag tycker jättemycket om när folk pratar med mig i spelet. Om jag inte svarar kan det vara för att jag är brb, eller så har jag helt enkelt inte sett att någon försökt ta kontakt med mig. Om jag inte svarar på ditt brev direkt behöver du inte skicka 3 till. Jag kommer att svara, så fort jag kan. :)
 
Något jag däremot INTE kommer att svara på är frågor om Water Roses. Eller jo, ni får ju förstås fråga saker, men inte typ 'Kan jag få gå med i Water Roses?', 'Kan du säga åt Manda att jag vill gå med?', etc. Det är otroligt många som frågar oss medlemmar i WR om de kan få gå med, trots att det inte är vi som bestämmer.
Så frågar du något sådant kommer du antingen att bli ignorerad, få ett mindre trevligt svar eller så kommer jag i värsta fall att sätta dig på ignorerar-listan.
 
 

Cavaletti

Idag red jag ned till Moorland med Geronimo för att testhoppa lite cavaletti med honom. Han var samarbetsvillig och väldigt framåt, och när han hoppade tog han stora, kraftfulla språng över. Detta resulterade i att han knappt hann landa innan studshindrena, så en gång hoppade han över två på samma gång, haha!
 
 
 
 
Invigde för övrigt mitt nya träns idag och matchade ihop en outfit till det. Det är köpt i Jarlaheim för 9500 JS. :D
 
Hjälm: Valedale
Jacka: Fiskebyn
Handskar: Marleys
Byxor: Vingården
Stövlar: LT
 
Träns: Jarlaheim
Sadel: Silvergladebyn
Schabrak: Stall Gyllenbladet
Benlindor: Jarlaheim
Svansrosett: Fort Pinta
 

RSS 2.0