Låg bloggning

Har fått klagomål på min dåliga bloggning, men det kan tyvärr inte hjälpas. Är inte alls på humör att spela SSO av olika orsaker, har så mycket bättre grejor att göra IRL. ^^
Ni kan kolla in min IRL blogg om ni vill, http://cookiecat.blogg.se/ heter den, där är det bättre uppdatering. Annars får ni stå ut med att det är låg bloggaktivitet från mitt håll, ciao! ^^

Ashmane

Namn: Ashmane 'Ash' (Kan komma att ändras!)
Kön: Valack
Ras: Jorvikisk ponny
Född: 3e april 2006
 
Temperament: Ashmane är en tuff kille som gillar att testa sin ryttare. Han är en ponny som man måste vara väldigt bestämd med, annars tar han kommandot helt. När man väl kommit på hans rätta sida är han en lojal vän som är lika modig som han är mysig.
 
Historia: Ashmane är, tyvärr, ett perfekt exempel på vad som händer när ett barn utan större kunskap får i uppdrag att uppfostra och rida in en ponny. Ash har en fin stamtavla och hans föräldrar är utmärkta tävlingsponnyer. Han föddes på ett ponnystuteri men såldes vid ung ålder till en ganska rik familj som tyckte att deras dotter var mogen nog att få sin egna ponny. Ash blev under ca ett halvår felhanterad, feltränad och skämdes bort/mutades med godis av sin unga ägare som egentligen var livrädd för honom. Efter att ha bitit flickan ganska illa i armen fick familjen nog och skickade tillbaka honom till uppfödaren. Denne var i sin tur mycket upptagen och skickade iväg Ash på unghingstbete i ca ett år, och när han kom hem var han väldigt rund om magen, helt ur kondition och värre än någonsin. Det blev hårdträning i några månader och en strikt diet innan han auktionerades ut vid en hingstvisning. De som köpte honom var en privatägd, tävlingsinriktad ridskola som satte igång med att disciplinera honom. Han kastrerades och fick lära sig att det inte skulle leda honom någonvart att bitas eller sparkas, och så småningom började han gå med på de avancerade lektionerna.
Trots hans unga ålder visade sig hans talanger tydligt, och han bidrog bland annat till ridskolans seger i DM i ponnyhoppning. Ash var dock fortfarande en aning strulig, och ägarna av ridskolan började inse att han nog aldrig skulle kunna gå med på de mindre avancerade lektionerna, så de bestämde sig för att sälja honom till en privatryttare som kunde fortsätta utveckla och tävla honom, och det var då jag köpte ponnybuset.
 
Övrigt: Ashmane är väldigt förtjust i äpplen och att bli kliad i manen och på manken.
 

Utökning

Från och med idag finns det två ponnyer i familjen Moonbell! ♥
 

Sadelgjordar!!

ÄNTLIGEN!!! :D

Bortglömda starthästar?

Minns ni innan hästfunktionen? Vi hade alla en häst som hade ett namn, ett smeknamn och jag är säker på att de flesta även givit hästen en ålder, personlighet och backstory. Jag saknar de här tiderna lite, för det gick inte att glömma bort någon häst, maten var billig och man hade, tycker i alla fall jag, ett starkare band till sin starthäst.
Men sedan kom hästfunktionen, och hur mycket jag än älskar den och faktumet att man kan ha flera hästar så har den lite havererat bandet mellan ödesryttaren (soulridern) och hennes häst. Det finns en anledning till att vi inte kan sälja våra starthästar, och det är för att vår själ i spelet är bunden med dem.
När man gör huvuduppdrag så är det en massa människor som tar sin favorithäst och rider ut och räddar Jorvik, medans starthästen står kvar i stallet. För mig, som älskar storyn i både Starshine Legacy och Star Stable Online känns detta helt fel och konstigt. Det är som att Lisa, Linda, Anne eller Alex skulle tänkt 'Meh, jag tar en av ridskolans hästar istället för Starshine/Meteor/Concorde/Tin-Can", det skulle ju bara vara helt fel i storyn.
Vem vet, jag kanske är den enda som stör mig på det här? Har funderat en massa på en 'lösning' och kom på att man kanske skulle kunna göra som med renpulvret man fick över jul, att varje gång man vill göra ett huvuduppdrag så kommer det upp "Detta uppdrag är endast tillgängligt när du rider din starthäst."
Vad är era tankar om detta?
 
(Gammal bild på mig & Magic)
 
 

50,000 likes på facebook!

Igår nådde Star Stable hela 50,000 likes på deras facebooksida! :D Grattis till dem!
 
 
 

'Nyttig' frukost

Jag och Magic var ute på en morgonritt när vi båda insåg att vi var fasligt hungriga eftersom att ingen av oss ätit någon frukost. Så vi tog en paus vid Stablebuck's café där jag smaskade i mig en cupcake och en milkshake, och Magic fick en bit havrekaka och vatten. Jag brukar inte fika så ofta faktiskt, men det var rätt mysigt!
 

Outfit - Vit, blå, svart

 

Dafuq?

Förra veckan kom det rutiga schabrak till två av affärerna i Jarlaheim. Jag köpte tre av dem, men idag när jag kollar i min garderob är det bara det gröna som ser ut som när jag köpte det (det hade jag i ryggsäcken), de andra schabraken har helt bytt färg och mönster! När jag kollar i affären ser det ut som att jag inte köpt dem.. ;_;
Är det bara för mig det har blivit såhär? :o
 

Morgonträning

Imorse tog jag ut Emmi på arenan en stund för ett kortare ridpass. Hon var sprallig och glad, vilket gjorde att jag ibland fick svårt att hålla ihop henne, särskilt i galoppen. Hon har hunnit vänja sig ordentligt vid omgivningen nu och är inte lika nervös längre vilket känns superbra!
I och med att träningsmöjligheterna är lite begränsade i skördebygden har jag inte kunnat komma igång ordentligt med hästarnas träning inför vårens tävlingar, vilket är väldigt synd. Vi får hoppas på nya banor med hinder snart, annars blir det flytt!
 

Outfit - Grönsvart

 
 

Tjohej!

Hej där alla underbara läsare! ♥
Har haft en liten paus från SSO som flera av er kanske gissat, men såg att jag hade fått en massa kommentarer och mail där folk var lite oroliga över vart jag tagit vägen, så tänkte slänga in ett inlägg. ^^ Just nu händer det väldigt mycket i mitt liv, och då menar jag väldigt mycket bra saker. Jag är lyckligare än jag varit på så otroligt länge, och det är en sjukt häftig och härlig känsla! :') Ni kanske förstår att jag vill leva livet just nu, och därför inte prioritera SSO för tillfället. ^^ Jag ska försöka slänga in lite fler inlägg åt er, och samtidigt vill jag bara passa på att tacka er för att ni läser den här bloggen, för att ni kommenterar, och för att ni uppskattar det jag gör! ♥
Vi hörs snart! :3
 

RSS 2.0