En kränkande funktion?

För ett tag sedan så var det en het diskussion i chatten om fiskefunktionen. En av medlemmarna hävdade att hon var vegan (inte äter någonting som haft med djur att göra) och ansåg det som upprörande och en djup kränkning att man var tvungen att fiska i spelet (det kommer ju upp som ett gult uppdrag först) för att kunna 'gå vidare'.
Vegetarism och veganism är rätt känsliga ämnen i allmänhet, och två enspåriga motparter hamnar lätt i konflikt.
Min åsikt är att fisket är en positiv funktion i spelet. Det ger lite omväxling till alla hästar och mysterier, och dessutom får man bra betalt. C: Och det ÄR ju faktiskt ett SPEL. Fiskarna lever inte, de känner inget i spelet. Om man är extremt emot det kanske man kan göra endast de gula fiskeuppdragen och sedan strunta i att fortsätta fiska?
 
Vad anser ni om detta? Tycker ni att funktionen är upprörande och / eller kränkande? Varför / varför inte?
 


Kommentarer
Postat av: Renee Bluebridge

Jag trodde väl ALDRIG att någon skulle se fiskefunktionen som kränkande o_o xD
Och nej, jag tycker den inte alls är kränkande över huvudtaget. Fiska kan man göra men det behöver ju inte betyda att man ska äta den, jösses c'x
Dessutom, som du sa, så får man mycket JS av det uppdraget :3

2013-03-28 @ 15:28:27
URL: http://bluebridge.bloggo.nu/
Postat av: Esmeralda Silverforce

Allt är kränkande om man bara vrider och vänder på det tillräckligt mycket. Herregud, det är ett spel, fiskarna består bara av siffror på en skärm, de känner ingenting. Då är det väl nästintill lika illa att rida med ägg till Mrs Packard, för då dödar man ju de kycklingar som hade kunnat födas ur dem.
Nä, fjanterier.

2013-03-29 @ 10:11:37
URL: http://monokerus.blogg.se/sso

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0