Ashmane

Namn: Ashmane 'Ash' (Kan komma att ändras!)
Kön: Valack
Ras: Jorvikisk ponny
Född: 3e april 2006
 
Temperament: Ashmane är en tuff kille som gillar att testa sin ryttare. Han är en ponny som man måste vara väldigt bestämd med, annars tar han kommandot helt. När man väl kommit på hans rätta sida är han en lojal vän som är lika modig som han är mysig.
 
Historia: Ashmane är, tyvärr, ett perfekt exempel på vad som händer när ett barn utan större kunskap får i uppdrag att uppfostra och rida in en ponny. Ash har en fin stamtavla och hans föräldrar är utmärkta tävlingsponnyer. Han föddes på ett ponnystuteri men såldes vid ung ålder till en ganska rik familj som tyckte att deras dotter var mogen nog att få sin egna ponny. Ash blev under ca ett halvår felhanterad, feltränad och skämdes bort/mutades med godis av sin unga ägare som egentligen var livrädd för honom. Efter att ha bitit flickan ganska illa i armen fick familjen nog och skickade tillbaka honom till uppfödaren. Denne var i sin tur mycket upptagen och skickade iväg Ash på unghingstbete i ca ett år, och när han kom hem var han väldigt rund om magen, helt ur kondition och värre än någonsin. Det blev hårdträning i några månader och en strikt diet innan han auktionerades ut vid en hingstvisning. De som köpte honom var en privatägd, tävlingsinriktad ridskola som satte igång med att disciplinera honom. Han kastrerades och fick lära sig att det inte skulle leda honom någonvart att bitas eller sparkas, och så småningom började han gå med på de avancerade lektionerna.
Trots hans unga ålder visade sig hans talanger tydligt, och han bidrog bland annat till ridskolans seger i DM i ponnyhoppning. Ash var dock fortfarande en aning strulig, och ägarna av ridskolan började inse att han nog aldrig skulle kunna gå med på de mindre avancerade lektionerna, så de bestämde sig för att sälja honom till en privatryttare som kunde fortsätta utveckla och tävla honom, och det var då jag köpte ponnybuset.
 
Övrigt: Ashmane är väldigt förtjust i äpplen och att bli kliad i manen och på manken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0